Det er deilig å være norsk i Danmark

Vårt nærmeste naboland over dammen, Danmark, har alt. Kanskje ikke høye, vakre fjell som vi har hjemme i Norge, men utenom fjell er det ikke mye Danmark mangler. Her vil du finne korte avstander til barnevennlige aktiviteter, slott, museer, strandhoteller, deilig mat og billig øl. Og Danmark har Skagen! Mange av våre reisebloggere har vært på tur hos vårt naboland og deler sine beste tips under.

Bakeri med deilige danske bakevarer i Den Gamle By-museet i Aarhus

Kultur og kunst

I fjor åpnet SAS direkte rute til Aarhus. Aarhus sies å være Europas minste storby og for en by det er. Kultur, arkitektur, street art festivaler, seilaser, mat og shopping. Hit kan du dra på kjærestetur, jentetur, guttetur, familietur og ikke minst solo tur. Lena fra travelletters.no elsker Aarhus og alt det byen har å by på.

Les Lenas reisetips til Aarhus og området rundt

Bobil og camping

Det er enkelt å komme seg til Danmark fra Norge. Du kan fly, reise med båt og bil eller reise med bobil. Anne Bente fra favorittreiser.no tok med seg bobilen til Danmark i påsken og på veien fikk hun med seg Sverige – to fluer i en smekk.

Les Anne Bentes tips til bobilferie i Danmark.

Frilufts- og aktivitetsferie

Ønsker du å ha en aktiv ferie bør du besøke Silkeborg og området rundt. Silkeborg er Danmarks friluftshovedstad og kan by på verdens eldste hjuldamper Hjejlen, Danmarks eneste og dermed eldste badeanstalt som er 100 år gammelt, Himmelbjerget, yoga på stranda, MTB, kajaking og kano, festivaler og mye mer. Her kan du bo på hotell som tar godt vare på din sykkel eller ta med campingbil og overnatte på fantastiske campingplasser. Reiser du til Silkeborg i mai kan du få med deg Hede Rytmer festivalen med ekte dansk festivalstemning.

Les Lenas tips til friluftsferie i Silkeborg

Slott og strand

Langstrakte hvite strender eller overdådige kongelige slott? I Danmark får du begge deler. Besøk Skagen for sol og bad og se to hav møtes. Eller ta en tur til København med utflukt til Køge og bo på et strandhotell. Eller hva med et besøk til et av de kongelige slottene Frederiksborg som ligger ca 30 min kjøring fra København.

Les Mette sine tips til overnatting på strandhotell utenfor København

Les Desirée sine tips til ferie i Skagen

Les Anne Bente sine tips til slottsbesøk i Danmark

Barnevennlig ferie

Danmark er barnas ferieparadis med bondegårder som er åpne for besøk, aktivitetsparker som Djursland i Aarhusregionen, Legoland i Billund, Den Blå Planet akvariet på Kastrup, Skandinavisk dyrepark ved Ebeltoft og sol og strand ferie.

Les Mette sine tips til besøk hos Den Blå Planet utenfor København

Les Heddas tips til barnevennlig ferie i Aarhusregionen

Danmark er som et kinderegg som apellerer både til de voksne, tenåringer og ikke minst barn. Det er kort vei til Danmark fra Norge men det er også korte avstander innad i landet. Alle linkene i innlegget er brukt for å gi inspirasjon og hjelpe deg med å planlegge din ferie og beskriver våre egne opplevelser eller peker til en offisiell side.

Da gjenstår det bare å si igjen – Det er dejlig å være norsk i Danmark – og god tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *